Overslaan en naar de inhoud gaan

FELICIEN ROPS MUSEUM - PROVNCIE NAMEN

FELICIEN ROPS MUSEUM - PROVNCIE NAMEN

Ligging

FELICIEN ROPS MUSEUM - PROVNCIE NAMEN

Land : Belgium

Tel. : +3281776755 E-mailadres : info@museerops.be https://www.museerops.be/

Partner
Fédération du Tourisme de la Province de Namur

Informatie

Over het toeristisch aanbod

Facade Laloux3.72dpi.jpg © Photo Jean-Luc Laloux Musée Rops Musée Rops - Pornokrates Folder

Beschrijving

Félicien Rops werd geboren in 1833 en stierf in 1898 en beleefde de 19de eeuw, een periode die gekenmerkt wordt door de industriële revolutie, een evolutie van waarden en normen en de Moderniteit die plaats maakt voor het Symbolisme in de kunst.

Het museum wil een plaats zijn waar het temperament van deze uitzonderlijke kunstenaar tot uiting kan komen. Het parcours van de permanente collectie biedt een volledig overzicht van het werk van Rops in al zijn diversiteit: het begin van zijn carrière met sociale satire en karikaturen, lithografieën, de samenwerking met Baudelaire, het leven in Parijs, de opkomst van de gravures en de alom aanwezigheid van de vrouw, het erotische, de banden met de literaire wereld, zijn reizen, enz. ...

Naast de permanente collectie, stelt het museum ook tijdelijke tentoonstellingen voor die thema's aansnijden als de 19de eeuw, de gravure, hedendaagse Belgische en buitenlandse etsers/kunstenaars, enz. Het museum biedt eveneens verschillende pedagogische animaties aan.