Overslaan en naar de inhoud gaan

Keramiekmuseum

Keramiekmuseum

Ligging

Keramiekmuseum

Land : Belgium

Tel. : +3285844181 E-mailadres : musee@ceramandenne.be http://www.ceramandenne.be

Partner
Fédération du Tourisme de la Province de Namur

Informatie

Over het toeristisch aanbod

Corneille-céramique-Musée de la Céramique à Andenne Musée de la Céramique - bandeau Musée de la Céramique - Cruche

Beschrijving

Je leert alles over aardewerk, van het ontstaant van klei in de ondergrond, tot de ontginning en het bakken. Het museum heeft zelfs een exacte kopie van een kleimijn en werkbare bakovens.

Hoogtepunten in de collectie: een kandelaber uit de 12de eeuw, zuigflessen uit de 14e eeuw, pijpen met afbeeldingen van koningen of van stakers, borden in aardewerk met tinglazuur even fijn als die van Boch-Luxembourg, porseleinen vazen die niet hoeven te blozen naast die van Sèvres, vuurvaste producten voor de industrie zoals schenktuiten om staal te gieten.

Een maquette van Andenne waarop de twee faïencefabrieken van het einde van de 18e en het begin van de 19e eeuw te zien zijn.

Moet je zeker zien: de zalen met Art Nouveau werken in keramische gres van Arthur Craco en de prestigieuze Godart collectie.

Belangrijke mededeling:
Het Keramiekmuseum van Andenne (rue Charles Lapierre) zal voor het publiek gesloten zijn vanaf 17 september 2018 om de verhuis voor te bereiden. Het museum blijft toegankelijk op verzoek voor scholen en groepen tot eind 2018.
In het najaar van 2019 gaat het museum opnieuw open maar in een nieuw gebouw gewijd aan cultuur en toerisme, waar men overigens onder meer de vondsten van opgravingen in de Scladinagrot zal tentoonstellen.