Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Dinant naar Namur

Van Dinant naar Namur

Ligging

Van Dinant naar Namur

Van Dinant

Naar Namur

Meer informatie over de etappe
  • Afstand : 28.10 km
  • Coating : Halfverhard
  • Moeilijkheidsgraad : Makkelijk
  • Partner : Fédération du Tourisme de la Province de Namur

Tussen Dinant en de sluis La Plante in Namen, loopt de Maasfietsroute samen met de regionale weg n ° 5 - Givet (F) - Hoegaarden.

Kort na het verlaten van Dinant, bij de Bouvignes sluis, sluit de Maasfietsroute zich aan bij de EV5-route. Ofwel gaat u verder op de Maasfietsroute en de EV5 richting Namen, of steek je van de sluis over en volg de EV5 in de richting van Ciney.

In Anhee, kunt u de RAVeL 150 (de vallei van de Molignée) richting Maredsous en de vallei van de Samber nemen. De lijn 150 is onderdeel van de regionale weg n °4 - Roubaix (F) - Anhee.

In Namen heeft u verbindingen met de regionale en internationale routes EV3 en EV5 n°5 - Givet (F) - Hoegaarden en n°6 - Chaudfontaine.

Informatie

over de etappe

image image image image image image

Beschrijving

Aan de voet van de citadel, op de kades van de Maas: de stad van de Copères (de inwoners van Dinant) kietelt uw smaakpapillen en nodigt u uit om haar beroemde "couques" te proeven of een boottochtje te maken. Meer richting Namen ziet u diverse hectares met wijnstokken op de hellingen, tegenover het middeleeuwse dorpje Bouvignes. Vlak voor Anhée kunt u de ruïnes van het feodale kasteel van Poilvache bewonderen, die hoog in het rotsige voorgebergte boven de Maas uittorenen.

U komt nu in het mooiste landschap van de Maasvallei: hier ziet vele steile hellingen, maar ook bijvoorbeeld de beroemde tuinen van Annevoie. U fietst door het dorpje Wépion, de wereldwijd bekende streek van de aardbei. Geniet wanneer u Namen binnenkomt van het uitzicht op de vestingwerken van de imposante citadel van Namen: welkom in de hoofdstad van Wallonië.