Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Namen naar Hoei

Van Namen naar Hoei

Ligging

Van Namen naar Hoei

Van Namur

Naar Hoei

Meer informatie over de etappe
  • Afstand : 30.90 km
  • Coating : Halfverhard
  • Moeilijkheidsgraad : Makkelijk
  • Partner : Fédération du Tourisme de la Province de Namur

In Hoei, kunt u de RAVeL- lijn126 richting Ciney nemen. Door de RAVeL van de Maas op de linkeroever richting van Statte en Wanze te nemen, is het ook mogelijk om de RAVeL lijn 127 in Huccorgne te bereiken, in de richting van Braives, Hannuit en Landen. Daarvoor moet je het centrum van Wanze door, en vervolgens een kort stuk op de N64 rijden, dan de Val Notre Dame straat en 2 km op de N652 (veel verkeer).

Informatie

over de etappe

image image image image image image

Beschrijving

Namen, de poort van de Ardennen, heeft haar bezoekers heel wat te bieden. Van de citadel, hooggelegen boven de samenloop van de Samber en de Maas, een meesterwerk van Vauban, de bekende militair architect van Lodewijk XIV, tot het historisch hart van Dinant: de kunst van het goede leven is hier overal aanwezig. Geniet van de vele terrassen langs de Maas vanwaar u zicht hebt op het Waalse parlement: het Elysette.

Als u Namen verlaat, komt u vlak langs de prachtig gerestaureerde site van Les Moulins de Beez.

Vlak voor u via de RAVeL aan de rechteroever van de Maas aankomt in het oude versterkte stadje Hoei, ziet u Andenne, de berenstad. Hier herinneren de stenen, het water en de bossen eraan hoe de rijkdom van deze streek afhangt van deze natuurelementen, met het Keramiekmuseum en het Museum en de Schat van de Kapittelkerk.