Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijk en Aalburg

Wijk en Aalburg

Ligging

Wijk en Aalburg

Land : Netherlands

http://www.vvvaltenabiesbosch.nl/nl/wijk-en-aalburg

Partner
VisitBrabant

Informatie

Over het toeristisch aanbod

Wijk en Aalburg Wijk en Aalburg

Beschrijving

Ervaar zelf hoe de frisse lucht, de prachtige producten en de relaxte logies je goed doen in deze groene gemeente.
De acht dorpen die bij de gemeente Aalburg horen, kenmerken zich door hun pure karakter. Als je ergens stevig met twee voeten in de klei kunt staan, dan is het hier. Het is dan ook de vruchtbare kleigrond die het leven in dit stukje Brabant zo gezond maakt. Hier vind je streekproducten die rechtstreeks van het land komen. Zo van het land naar de klant, van de grond in je mond!
In Aalburg kun je kaasboerderijen bezoeken en je eigen fruitboom uitkiezen. Je vindt er boerengolf, themawandelingen en fietstochten, bed&breakfasts op de meest idyllische plaatsen en je kunt er kamperen bij de boer; het agrotoerisme is rijk vertegenwoordigd in deze gemeente. Dit is de streek waar het arbeidsethos hoog is.
Hier stijgen mensen, zoals wielrenster Marianne Vos, boven zichzelf uit. Is het de liefde voor het kleiland die haar sterk heeft gemaakt in het veldrijden? Zijn het de uitgestrekte wegen langs de rodekool-, aardappel- en maisvelden die haar benen de kracht hebben gegeven om Olympisch Kampioen wielrennen te worden?