Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale Maasfietsroute in Venlo van start

Internationale Maasfietsroute in Venlo van start

Details Nieuws

Internationale Maasfietsroute in Venlo van start

6 juli 2017

Samen met haar partners uit Nederland, België en Frankrijk heeft de Provincie Limburg, als kartrekker van het project, de internationale fietsroute langs de Maas - La Meuse-à-Vélo officieel geopend. De totale fietsroute telt meer dan 1.000 km aan bewegwijzerde wegen, van de bron tot de monding.  De route is herkenbaar bewegwijzerd en wordt ondersteund door de webportal www.maasfietsroute.eu. De website werd diezelfde dag gelanceerd.

De fietsroute die vanaf het plateau van Langres tot aan Hoek van Holland de Maas volgt, is voor fietsers van elk niveau, voor zowel jong als oud. Via 30 etappes door drie landen kunnen vele steden, dorpen en bezienswaardigheden worden ontdekt. Door de bestaande fietsroutes langs de Maas vanaf de bron in Frankrijk tot aan de monding in Nederland aan elkaar te koppelen is nu één belevenisvolle Maasfietsroute in de markt gezet.

Of men nu de bergachtige omgeving van de Vogezen in Frankrijk wil ontdekken, de beste plekken zoekt in België om abdijbier te proeven of cultuurhistorische plekken in Nederland wil bezoeken; de Maasfietsroute biedt het allemaal.

Fietstoerisme belangrijke groeisector

Deze belevenisvolle fietsroute trekt naar verwachting jaarlijks tienduizenden extra fietstoeristen en geeft daarmee een directe impuls voor  hotels B&B en horeca in steden en dorpen langs de rivier. Kortom; de promotie van La Meuse-àVélo dient als stimulans voor het fietstoerisme en de vrijetijdseconomie langs de gehele route die miljarden euro’s aan inkomsten genereert.

Dit grensoverschrijdende project past als geen ander bij de (fiets)provincie Limburg, die dit project heeft vlot getrokken. ‘Geen grenzen trekken maar verbindingen aangaan’ is een belangrijk uitgangspunt, ook bij dit project.

Nieuws in beeld